pressinformation 2019

Årets pressinformation publiceras den 31 mars 2020.
Bilder och text får fritt användas, men endast i artiklar mm om Cirkus Olympia.  Fotograf skall anges. Bilder, logotyper och annonsoriginal hittar du under länken Pressbilder

cirkus olympia firar 35-års jubileum 

För 35:e året i rad ger sig Cirkus Olympia, som har sitt vinterkvarter i halländska Drängsered, ut på en sex månader lång turné genom Sverige. 170 platser skall besökas från Smygehuk i söder till Södertälje i norr och man planerar att spela 200 föreställningar.

Cirkus Olympias direktör, Niklas Bengtsson, berättar att Cirkus Olympia, som startade 1985, i år är den enda större svenska cirkus, med akrobater, clowner och djur i programmet, som turnerar i Sverige. "För ett par år sedan var vi fem. Vi känner naturligtvis ett stort ansvar att, tillsammans med vår mindre kollega Cirkus Diana Rhodin, som enda representanter för en 250-årig konstart överleva och utveckla konstarten. Det finns många moln på cirkushimlen, inte minst det faktum att många kommuner genom höga avgifter och inskränkningar av möjligheten att affischera, gör det ekonomiskt omöjligt att arrangera cirkusföreställningar där. Ljuspunkterna är att det finns en stor publik som vill uppleva äkta levande cirkusföreställningar på sin hemort. Till skillnad från i stort sett alla andra konstformer uppbär cirkusen inga kommunala eller statliga bidrag utan finansieras helt av sin publik. Det är således de som köper en cirkusbiljett, som gör det möjligt att se levande äkta cirkusföreställningar med akrobater, clowner och djur i Sverige 2019!"

Familjen Bengtsson har byggt upp Cirkus Olympia, från ingenting till ett stort modernt nöjesföretag. Varje år presenterar man ett helt nytt internationellt cirkusprogram. Cirkus Olympia är en i allra högsta grad internationell arbetsplats och i år har man engagerat spännande artistgrupper från 11 olika länder och de flesta har aldrig tidigare uppträtt i Skandinavien. Man presenterar dessutom egna hästar och hundar som man tränat från grunden och som man sköter om som familjemedlemmar.  

Den svenske clownen Cito,  engagerar både barn och vuxna med skratt och glädje. Luftakrobaterna Duo Lameth presenterar två fantastiska luftnummer; ett i fast trapets och ett annat i den cirkusdisciplin, som kallas strapater, dvs artisterna arbetar i långa remmar, som hänger från cirkuskupolen. Från Tjeckien kommer jonglören  Irena Lagroni i ett antipodnummer, vilket betyder att hon jonglerar med fötterna! Ekvilibristen Nanou presenterar ett vackert och avancerat handstans-nummer och Familjen Medina presenterar ett magiskt Quick Change-nummer. Föreställningen har en tydlig komisk tonvikt och vi får förutom Clownen Cito även stifta bekantskap med den spanske repriskomikern Tito Medina och de komiska bordsakrobaterna Duo Lagroni.  Cirkus Olympias egna hästar och hundar har såklart sin självklara plats även i årets föreställning. Niklas Bengtsson presenterar sina vackra Frieser-hästar och en jättestor Tinkerhäst tillsammans med en pytteliten ponny och Henrika Bengtsson  uppträder med sina busiga och leksugna hundar.

Cirkus Olympia kännetecknas av traditionsrik cirkusunderhållning för hela familjen, inramad av vacker musik och modern showteknik. Årets 2 timmar långa program ackompanjeras av en stor cirkusorkester. Se "Årets program" på www.cirkusolympia.se för ytterligare info om årets föreställning. För intervju eller bakgrundsinformation ring: 070-338 11 88.

Fakta

Tältet: 28 m i diameter
Sittplatser: 600 st
Medverkande: 40 personer
Föreställningar: 200/år
Nationaliteter: 11 st
Fordon: 30 fordon och 20 vagnar (över 1 km lång karavan)
Djur: Egna hästar och hundar medverkar i årets föreställning
Turnestart: 2019-04-06 kl 15 i Oskarström


CIRKUS OLYMPIA
Sjölyckevägen 11, Drängsered, 314 98 TORUP
Tel. 070-338 11 88

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.